Restauranten

På Strand Hotel Fevik skal mat være en opplevelse. Summen av våre verdier kommer til utrykk i det som settes på bordet. Vi ønsker å tilby våre gjester noe som vil løfte opplevelsen av ethvert besøk, derfor har vi utviklet en matfilosofi med historie og lokale råvarer som viktige ingredienser.

Sesongens à la carte

Lunsj - kalde retter

Rekesmørbrød - 198,-

på hjemmelaget focaccia, sitron, majones og urter. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, hvete, skalldyr, sennep

Smørbrød med røkelaks - 198,-

på hjemmelaget focaccia, eggerøre, avokadokrem og pepperrot.
Inneholder: melk, egg, hvete, fisk

Ferske reker (250g) - 149,-

med hjemmelaget focaccia, majones og sitron. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, hvete, skalldyr, sennep

Cæsar salat med kylling og bacon - 195,- (149,- uten kylling og bacon)

med romano salat, cæsar dressing, krutonger og parmesan.
Inneholder: melk, egg, hvete, selleri, sennep

Club sandwich - 215,-

med kylling fra Holte Gård i Drangedal, servert med bacon, currydressing og Pringles.
Inneholder: melk, egg, hvete, rug, sennep, sesam

Lunsj - varme retter

Strand Hotel Fevik fiskesuppe - 195,- / Liten 155,-

med laks, torsk, reker og blåskjell. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, fisk, skalldyr, bløtdyr, selleri

Hamburger fra slakter Jens Eide i Lillesand - 265,-

servert med pommes frites, aioli, bbq-saus, tomatsalsa, bacon, rødløk, ost og sprø salat. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, soya hvete, selleri, sennep, sesamfrø

Kremet blåskjell - 185,-

med hvitvin, fløte, urter fra Hesnes Gartneri i Grimstad, pommes frites og aioli. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, bløtdyr, selleri, sennep

Orientalske blåskjell - 195,-

med grønn curry, kokosmelk, urter fra Hesnes Gartneri i Grimstad, pommes frites og aioli. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, bløtdyr, selleri, sennep

Vegetar lasagne - 185,-

med dagens friske grønnsaker, ost, og urter fra Hesnes Gartneri i Grimstad. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, hvete, selleri

Middag - forrett

Strand Hotel Fevik fiskesuppe - 155,-

med laks, torsk, reker og blåskjell. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, fisk, skalldyr, bløtdyr, selleri

Grønne asparges - 115,-

med spekeskinke, parmesan-chips, pinjekjerner, balsamico dressing og urter fra Hesnes Gartneri i Grimstad.
Inneholder: melk, sennep

Kaffegravet laks - 145,-

med cottage cheese, sitron, urtesalat og ramsløk-majones.
Inneholder: melk, egg, hasselnøtter, bygg, fisk

Lettrøkt kyllingbryst - 115,-

fra Holte Gård i Drangedal, servert med blomkålkrem, honning og svart pepper saus.
Inneholder: melk, egg, sennep

Middag - hovedrett

Strand Hotel Fevik fiskesuppe - 195,-

med laks, torsk, reker og blåskjell. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, fisk, skalldyr, bløtdyr, selleri

Bakt laks - 285,-

med urteost, appelsinbraisert fennikel, gulrotpuré, Sauce Nage og urtepoteter.
Inneholder: melk, egg, hvete, fisk, selleri

Biff av okse ytrefilet - 320,-

servert med rødløkskompott, dagens friske grønnsaker, kremet peppersaus og røstipotet. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, selleri

Kyllingbryst - 285,-

fra Holte Gård i Drangedal, servert med rødbeter, grillet purre, sitron/salvie saus og bakte småpoteter.
Inneholder: melk, selleri

Andebryst - 295,-

fra Holte Gård i Drangedal, servert med pastinakkpuré, nykål, minigulrot, grønnsaksgrateng og appelsinsaus.
Inneholder: melk, egg, selleri

Vegetar lasagne - 185,-

med dagens friske grønnsaker, ost, og urter fra Hesnes Gartneri. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, hvete, selleri

Barnemeny - lunsj

Pasta Bolognese - 119,-

Inneholder: melk, egg, hvete, skalldyr, sennep

Barnemeny - middag

Kyllingbryst - 149,-

fra Holte Gård i Drangedal, servert med kremet bbq-saus, friske grønnsaker og bakte småpoteter.
Inneholder: melk, egg, hvete, skalldyr, sennep

Biff av okse ytrefilet - 195,-

fra slakter Jens Eide i Lillesand, servert med rødløkskompott, friske grønnsaker, kremet peppersaus og Røstipotet. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, egg, selleri

Pasta Bolognese - 119,-

Inneholder: melk, egg, hvete, skalldyr, sennep

Bakt Laks - 149,-

med urteost, appelsinbraisert fennikel, gulrotpuré, urtepoteter og Sauce Nage.
Inneholder: melk, egg, hvete, fisk, selleri

Dessert

Jordbær Cappucino - 89,-

Inneholder: melk, egg

Ostekake - 125,-

med hvit og mørk sjokolade med sorbet og coulis.
Inneholder: melk, egg, bygg, hvete

Ferske jordbær med vaniljeis - 110,-

Inneholder: melk, egg

Sitronpai - 118,-

med italiensk marengs og vanilje-is.
Inneholder: melk, egg, hvete

Ostetallerken - 159,-

med Rosalita og Rødlin fra Tjamsland Ysteri, Selbu blå, servert med syltede valnøtter, kompott og hjemmelaget knekkebrød. #SpisSorlandet
Inneholder: melk, valnøtter, hvete, havre

En uforglemmelig smaksopplevelse inneholder sjelden noen større hemmelighet enn gode råvarer, de er det viktigste en restaurant har. Vi tilbereder maten på en måte som beholder råvarenes egenart, hvor ingrediensenes individuelle smaker og konsistenser fremheves uten å tildekkes. Våre menyer følger årstidene. Råvarene utnyttes i sesong, når de har best smak og kvalitet, og håndteres og tilberedes på en måte som tar vare på verdifulle næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Omgivelsene gjør også et måltid til noe spesielt.  Restaurant Neptun er utformet som en klassisk ballsal. Med et tak like vakkert som en sørlandsk stjernehimmel og vinterhage løfter Neptun opplevelsen av en feiring eller et enkelt måltid. Her kan du nyte maten tett på havet, med en utsikt som er like magisk året rundt.

Vår ærverdige spisestue ’Axel Lund’ og ’Blåsalen’ inviterer til mer intime måltider i lune og trivelige omgivelser. Et godt måltid kan avrundes med et besøk i vår historiske bar, oppkalt etter en av våre kjente ‘stamgjester’,  forfatteren ‘Roald Dahl’.

ÅPNINGSTIDER

Vår restaurant er åpen hver dag hele året , foruten i juleukene, og alle er hjertelig velkommen!

Søndag til Torsdag
Fra 12.00 -21.00
Fredag og Lørdag
Fra 12.00 – 22.00

À LA CARTE

Strand Hotel Fevik tilbyr en smakfull á la carte tilpasset årstiden. Her kan du velge mellom ulike forretter, spennende hovedretter, og en søt finale.
Lunsj serveres 12.00 – 16.00
Middag serveres fra 18.00

Fra 16.00 har vi en redusert meny før vi åpner for middag 18.00.

SELSKAPSMENYER

Alternativ 1

Skalldyrsuppe med kamskjell, pisket krem med basilikum og vanilje.

Oksefilet med trøffel-duxelle og sprengt kalvebryst servert med selleripuré, semitørkede tomater, grillet grønnsaksrull og okse glace.

Sjokolademousse på solsikke og gresskarkjernebunn, yoghurt parfait med yoghurt fra Tjamsland Gård, bringebær og havtornsirup.

***

Alternativ 2

Ceviche av torsk med koriander, granateple, brent agurk, sitronpuré og avokadopuré.

Andebryst med bakt søtpotetpuré, karamellisert løk-kompott med appelsin og cointreau, sukkererter, brent vanilje og Bigaradesaus.

Blanc Manger med jordbærmousse, mandelsvampkake og jordbærgelé.

***

Alternativ 3

Spekeskinke fra Bekkereinan laget av svart Dala-gris fra Kvinesdal servert med eplepuré og eplegelé med Calvados fra Agder Brenneri.

Hjort med rødbetepuré, polkabeter, amarena kirsebær, kirsebærsaus, minigulrot og spinat timball.

Hylleblomst Bavaroise på marsipanbunn, bakt rabarbra, rabarbra sorbet, marengs og krystallisert hvit sjokolade.

***

Alternativ 4

Rødbetesalat med honning vinaigrette, valnøtter, ruccola, rugbrødsmuler og chèvre espuma.

Kveite med svartpepper crust, grønn olje, beurre blanc med ørretrogn og gressløk, grillet kål og broccoli variasjon.

«Sitronterte» med italiensk marengs, vaniljeis, coulis og bær

Til alle hovedretter følger valgfrie: Bakte småpoteter, kokte poteter vendt i olje og urter eller fløtegratinerte poteter.

Når i sesong, serveres alle retter med friske grønnsaker fra Hesnes Gartneri.

Selskapsmenyen kan bestilles av grupper på over 10 personer, senest 7 dager før ankomst.

#spissorlandet #hesnesgartneri #tjamslandysteri #bekkereinan

De Historiske Hotel og Spisesteder Miljøfyrtårn Historic Hotels Worldwide Classic Norway Hotels

Design og utvikling av Innoventi