Restauranten

På Strand Hotel Fevik skal mat være en opplevelse. Summen av våre verdier kommer til utrykk i det som settes på bordet. Vi ønsker å tilby våre gjester noe som vil løfte opplevelsen av ethvert besøk, derfor har vi utviklet en matfilosofi med historie og lokale råvarer som viktige ingredienser.

Sesongens à la carte

Forretter

Hjemmelaget Fiskesuppe med laks, torsk og blåskjell - Liten 145,- / Stor 245,-
Inneholder: Melk, Fisk, Skalldyr, Bløtdyr
Æra skinke servert med salt agurk, rugchips, trøffelsoppmajones, melon, syltet rødløk og urter - 145,-
Inneholder: Egg, Nøtter, Gluten, Sennep

Hovedretter

Kveite servert med smørdampet purre, brokkoli variasjon, kremet hvitvinssaus med gressløk og rogn, og amandine poteter med urter - 320,-
Inneholder: Melk, Fisk, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri
Okse indrefilet servert med asbargesbønner stekt med løk og bacon, selleri variasjon, bakt tomat,kremet peppersaus og stekte amandine poteter - 320,-
Inneholder: Melk, Selleri

Desserter

Ostetallerken med 3 oster fra Tjamsland ysteri med marmelade og knekkebrød-145,-
Inneholder: Melk, Egg, Nøtter, Gluten
Sjokolade fondant med krysallisert hvit sjokolade, bær, coulis og kokos iskrem - 145,-
Inneholder: Melk, Egg, Nøtter, Gluten
Crème brülée med krysallisert hvit sjokolade, bær, coulis og kokos iskrem sorbet, coulis og bær - 135,-
Inneholder: Melk, Egg

En uforglemmelig smaksopplevelse inneholder sjelden noen større hemmelighet enn gode råvarer, de er det viktigste en restaurant har. Vi tilbereder maten på en måte som beholder råvarenes egenart, hvor ingrediensenes individuelle smaker og konsistenser fremheves uten å tildekkes. Våre menyer følger årstidene. Råvarene utnyttes i sesong, når de har best smak og kvalitet, og håndteres og tilberedes på en måte som tar vare på verdifulle næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Omgivelsene gjør også et måltid til noe spesielt.  Restaurant Neptun er utformet som en klassisk ballsal. Med et tak like vakkert som en sørlandsk stjernehimmel og vinterhage løfter Neptun opplevelsen av en feiring eller et enkelt måltid. Her kan du nyte maten tett på havet, med en utsikt som er like magisk året rundt.

Vår ærverdige spisestue ’Axel Lund’ og ’Blåsalen’ inviterer til mer intime måltider i lune og trivelige omgivelser. Et godt måltid kan avrundes med et besøk i vår historiske bar, oppkalt etter en av våre kjente ‘stamgjester’,  forfatteren ‘Roald Dahl’.

ÅPNINGSTIDER

Vår restaurant er åpen hver dag hele året , foruten i juleukene, og alle er hjertelig velkommen!

Mandag tom. lørdag

Fra 12.00 -21.00: Lunsj og middag

Søndag
Fra 12.00 – 18.00: Lunsj og middag

À LA CARTE

Strand Hotel Fevik tilbyr en smakfull á la carte tilpasset årstiden. Her kan du velge mellom ulike forretter, hovedretter av kjøtt- eller fisk, og en søt finale.
Serveres fra kl. 12:00 alle dager.

SELSKAPSMENYER

Alternativ 1

Skalldyrsuppe med grillet kamskjell, pisket krem med basilikum og brent vanilje.

Oksefilet med trøffel-duxelle og sprengt kalvebryst servert med selleripuré, semitørkede tomater, grillet grønnsaksrull og okse glace.

Sjokolademousse på solsikke og gresskarkjernebunn, yoghurt parfait med yoghurt fra Tjamsland Gård, bringebær og havtornsirup.

***

Alternativ 2

Ceviche av torsk med koriander, granateple, brent agurk, sitronpuré og avokadopuré.

Andebryst med bakt søtpotetpuré, karamellisert løk-kompott med appelsin og cointreau, sukkererter, brent vanilje og Bigaradesaus.

Blanc Manger med jordbærmousse, mandelsvampkake og jordbærgelé.

***

Alternativ 3

Spekeskinke fra Bekkereinan laget av svart Dala-gris fra Kvinesdal servert med eplepuré og eplegelé med Calvados fra Agder Brenneri.

Hjort med rødbetepuré, polkabeter, amarena kirsebær, kirsebærsaus, minigulrot og spinat timball.

Hylleblomst Bavaroise på marsipanbunn, bakt rabarbra, rabarbra sorbet, marengs og krystallisert hvit sjokolade.

***

Alternativ 4

Rødbetesalat med honning vinaigrette, valnøtter, ruccola, rugbrødsmuler og chèvre espuma.

Kveite med svartpepper crust, grønn olje, beurre blanc med ørretrogn og gressløk, grillet kål og broccoli variasjon.

«Sitronterte» med italiensk marengs, vaniljeis, coulis og bær

Pris for 3-retters meny er 565,- per person

Til alle hovedretter følger valgfrie: Bakte småpoteter, kokte poteter vendt i olje og urter eller fløtegratinerte poteter.

Når i sesong, serveres alle retter med friske grønnsaker fra Hesnes Gartneri.

#spissorlandet #hesnesgartneri #tjamslandysteri #bekkereinan

De Historiske Hotel og Spisesteder Miljøfyrtårn Historic Hotels Worldwide Classic Norway Hotels

Design og utvikling av Innoventi